Het Overlegcomité van woensdag 30 december besliste om de reisregels aan te scherpen en in verplichte quarantaine te gaan na een terugkeer uit een rode zone. De reisregels zijn aangescherpt om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van nieuwe varianten van het virus tegen te gaan. Hoe beter de regels worden opgevolgd, hoe beter voor de samenleving in het algemeen en dus ook voor de Kunstacademie en de scholen.

 

De Kunstacademie wil vermijden dat er bijkomende besmettingen gebeuren en we vragen aan alle leerlingen om de geldende maatregelen te volgen.

Reizen naar het buitenland is afgeraden. Reizigers die terugkeren uit een rode zone worden beschouwd als een hoogrisicocontact. Ze moeten zich onmiddellijk na hun terugkeer uit een rode zone laten testen. 7 dagen na hun aankomst moeten ze een tweede test ondergaan. In afwachting van een negatief testresultaat van de tweede test gaan ze in quarantaine. Pas na een negatief resultaat van de tweede test stopt de quarantaine.

Leerlingen uit Nederland die niet ziek zijn, kunnen zonder probleem de lessen blijven volgen in de academie, quarantaine is niet nodig.

 

We willen vragen om deze verplichte quarantaineperiode te respecteren, geef bij voorkeur je afwezigheid door aan het secretariaat en/of je leerkracht.

Het zou een gezondheidsrisico zijn om deze leerlingen of personeelsleden tot de Kunstacademie toe te laten.

Op deze pagina kan je alle vragen en antwoorden vinden voor leerlingen en ouders.

 

De Kunstacademie blijft tot aan de krokusvakantie in code ROOD. Dat wil zeggen dat alle leerlingen onder 12 jaar steeds naar de les komen. Leerlingen boven 12 jaar worden individueel begeleid of in groepjes van maximum 4 leerlingen.

De geldende veiligheidsmaatregelen zijn nog steeds van kracht.

 

  • Ben je ziek, blijf dan thuis en neem contact met je arts.

  • Leerlingen houden afstand van elkaar en hun leerkracht.

  • Iedereen +12 jaar draagt een mondmasker.

  • Iedereen houdt zich aan de regels van de handhygiëne.

  • De lokalen worden grondig geventileerd.

  • Meubilair, gereedschappen en instrumenten worden na elk gebruik ontsmet.

KA! Nieuws

  • Black YouTube Icon

©2021 by Kunstacademie Eeklo