KA! Nieuws

Een bruisend en inspirerend 2020 gewenst!

  • Black YouTube Icon

©2019 by Kunstacademie Eeklo

MUZIEK

8+

MCV OF MUZIKALE en CULTURELE VORMING

Spelenderwijs verken je de noten, het alfabet van de muziek. Maar het is veel meer dan enkel ‘noten’-leer. Je zingt er samen met de hele klas. Je begint zelf muziek te lezen, te schrijven en te spelen, aandachtig naar elkaar te luisteren en samen creatief te musiceren, zowel met je stem als met instrumenten. Je maakt ook al tijd voor een korte kennismaking met bepaalde vormen, stijlen of genres.

 

Al vanaf het 1ste jaar volg je wekelijks 2u MCV, aangevuld met 1u instrument of zang.

De volledige 2de graad bestaat uit 4 jaar.

 

INSTRUMENT

Daar waar woorden te kort schieten is muziek de enige taal om je gevoelens en stemmingen over te brengen. Jouw instrument verklankt wat je niet kunt zeggen. Is het nu viool, elektrische gitaar, blokfluit of drums, bij ons kies je het instrument dat het best bij jou past. Mocht je twijfelen of een bepaald instrument wel bij jouw persoonlijkheid en mogelijkheden past, kom dan gerust eens binnen om het uit te proberen of er met de directie over te praten. We helpen je namelijk graag in het maken van de juiste keuze.

 

ZANG

Droom je van een rol in een musical of muziektheater... of zing je mee in een school-, kerk- of concertkoor… dan krijg je in deze les alles aangereikt om je stem tijdens het zingen geen geweld aan te doen, je zingen beter te controleren en er nog veel meer uit te halen dan dat je tot nu toe voor mogelijk hield.

‚Äč

Klassieke Instrumenten:

Accordeon, blokfluit, cello/contrabas, dwarsfluit/piccolo, gitaar, harp, hobo/Engelse hoorn, klarinet, saxofoon, koper (althoorn, bariton, bastrombone, bastuba, bugel, cornet, eufonium, hoorn, trombone, trompet, tuba), orgel, piano, klavecimbel, slagwerk, viool/altviool, zang.

 

Instrumenten Jazz-pop-rock:

(Elektrische) gitaar, saxofoon, koper (bugel, cornet, trompet, trombone, tuba), piano, slagwerk, (elektrische) basgitaar.