KA! Nieuws

Een bruisend en inspirerend 2020 gewenst!

  • Black YouTube Icon

©2019 by Kunstacademie Eeklo

MUZIEK 

3de graad

Na de 2de graad biedt de vervolgopleiding muziek in de 3de graad een wekelijks lessenpakket van 3 lestijden : 1u groepsmusiceren (vocaal en/of instrumentaal), 1u muzikale en culturele vorming, en 1u instrument of zang. Als alternatief voor de vele mogelijkheden van groepsmusiceren is er ook begeleidingspraktijk (toetsen of gitaar) mogelijk.

 

In deze graad kan je ook een opleiding ‘muziek schrijven’ volgen of er boven op nemen.

 

Groepsmusiceren

Solo spelen of zingen is leuk, maar in groep is het veel aangenamer en klinkt het allemaal veel kleurrijker. Samen met anderen kun je muzikaal zo veel meer vertellen ! Sluit je aan bij één van de vele instrumentale ensembles of het koor. 

lesrooster

 

Begeleidingspraktijk

Dit uurtje begeleidingspraktijk geeft jouw creativiteit een enorme boost. Je leert loskomen van de traditionele partituur om vrij muziek te maken : improviseren, harmoniseren en variëren.

MCV 3de graad

Dit uurtje muzikale en culturele vorming is een ontdekkingsreis door het immense woud van instrumenten, vormen, stijlen en genres. Je leert er het verschil tussen horen en luisteren waardoor een grijsgedraaid muziekstuk voor jou plots weer verrassend fris klinkt. Met deze nieuwe oren zit je kritischer in een concertzaal en begrijp je beter het muzikaal verhaal op het podium.

lesrooster

 

Muziek schrijven

Ben je in je hoofd een ontwerper van klanken en een architect van een mooi klinkende melodie of akkoordenreeks, dan is dit uurtje op je lijf geschreven. Hier doe je de kennis en vaardigheden op om dit alles uit te schrijven en te komen tot een goed klinkende compositie of arrangement.