MUZIEKLAB MUZIEKLAB 3de graad jongeren & MUZIEKLAB+ 3de graad volwassenen

in Eeklo, Waarschoot en Zomergem

Na de 2de graad biedt de vervolgopleiding muziek in de 3de graad een wekelijks lessenpakket van 3 lestijden : 1u groepsmusiceren (vocaal en/of instrumentaal), 1u muzikale en culturele vorming, en 1u instrument of zang. Als alternatief voor de vele mogelijkheden van groepsmusiceren is er ook begeleidingspraktijk (toetsen of gitaar) mogelijk.

 

 

 

 

​(lesrooster instrumenten)

 

Groepsmusiceren*

Solo spelen of zingen is leuk, maar in groep is het veel aangenamer en klinkt het allemaal veel kleurrijker. Samen met anderen kun je muzikaal zo veel meer vertellen ! Sluit je aan bij één van de vele instrumentale ensembles of het koor. Groepsmusiceren mag je uitwisselen over de opties heen (je mag dus de klassieke optie volgen en het groepsmusiceren opnemen in de optie jazz-pop-rock en omgekeerd). Je mag ook meerdere ensembles combineren, of de combinatie van één/meerdere ensemble(s) en begeleidingspraktijk maken.

lesrooster

Begeleidingspraktijk

Dit uurtje begeleidingspraktijk geeft jouw creativiteit een enorme boost. Je leert loskomen van de traditionele partituur om vrij muziek te maken : improviseren, harmoniseren, variëren, enz… Je kan dit opnemen als alternatief voor groepsmusiceren. Enkel voor toetsen en gitaar.

MUZIKALE en CULTURELE VORMING of ‘MCV’ 3de graad

De vaste ingrediënten uit de 2de graad blijven ook hier aanwezig. Maar dit uurtje muzikale en culturele vorming is ook een ontdekkingsreis door het immense woud van instrumenten, vormen, stijlen, genres, enz…. Je leert er het verschil tussen horen en luisteren waardoor een grijsgedraaid muziekstuk voor jou plots weer verrassend fris klinkt. Met deze nieuwe oren zit je kritischer in een concertzaal en begrijp je beter het muzikaal verhaal op het podium.

lesrooster

MUZIEK SCHRIJVEN

Ben je in je hoofd een ontwerper van klanken en een architect van een mooi klinkende melodie of akkoordenreeks, dan is dit uurtje op je lijf geschreven. Hier doe je de kennis en vaardigheden op om dit alles uit te schrijven en te komen tot een goed klinkende compositie of arrangement. Je kan deze opleiding afzonderlijk volgen of het vak muziektheorie / componeren / arrangeren boven op je eerste opleiding nemen.

Verdere info : algemeen secretariaat Eeklo of bij de directie.

JPR**

De afkorting JPR staat voor de opleiding jazz-pop-rock

lesrooster

MCV Muziek op maat***

in Eeklo en Waarschoot

Ook mensen met een beperking vinden in de KA! een muziekprogramma ‘op maat’. Zij werken samen met de leerkracht aan de voorbereiding van concertbezoeken, maar gaan ook actief musiceren. Dit alles gebeurt met een groot respect voor de mogelijkheden van elk individu. De lessen zijn tweewekelijks. INTAKEGESPREK in september.

lesrooster

MUZIEKTHEATER JONGEREN & VOLWASSENEN

in Eeklo

Voor leerlingen vanaf de 3de graad. Als keuzevak** kan je dit bovenop een gevolgde opleiding nemen, maar je kan muziektheater ook als afzonderlijke opleiding* volgen. In een nauwe samenwerking met het domein woord en onder leiding van een leerkrachtenteam, ga je aan de slag met Zingen, Vertellen, Bewegen, Improviseren, Acteren, Performen, Creëren, Optreden, Muziek maken, Entertainen…

 

*deze bestaat in de 3de graad uit een wekelijks lessenpakket van 4u : 1u groepsmusiceren vocaal, 1u muzikale en culturele vorming jazz-pop-rock, 1u instrument (in afspraak met de leerkracht), en 1u muziektheater. INTAKEGESPREK in september.

*deze bestaat in de 4de graad uit een wekelijks lessenpakket van 3u : 1u groepsmusiceren vocaal, 1u instrument (in afspraak met de leerkracht), en 1u muziektheater.

 

**vanaf de 3de graad bestaat de mogelijkheid om je opleiding uit te breiden met een (of meerdere) keuzevak(ken). Zie onze lijst van keuzevakken achter in deze brochure.

Leerlingen kunnen zich vanaf 1 september inschrijven voor deze optie. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer info.

 

 

IMPROVISATIE

in Eeklo

Dit uurtje geeft jouw creativiteit een enorme boost. Je leert loskomen van de partituur en vrij musiceren. In groep, maar ook solo als je dat wilt, leer je stap voor stap improviseren via akkoordenschema’s, melodische variaties, en vele andere technieken. Dit is een nieuw vak dat eindelijk de verzuchting naar leren improviseren in de klassieke opleiding invult. Enkel als keuzevak bij een opleiding.

Leerlingen kunnen zich vanaf 1 september inschrijven voor deze optie. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer info.

 
 

KA! Nieuws

  • Black YouTube Icon

©2021 by Kunstacademie Eeklo