IMG_1873.jpg

15+

MUZIEK

MUZIKALE en CULTURELE VORMING of ‘MCV’

MCV is een verkennende tocht naar het alfabet van de muziek. Je begint zelf muziek te lezen, te schrijven en te spelen, aandachtig naar elkaar te luisteren en samen creatief te musiceren, zowel met je stem als met instrumenten. Je maakt ook al tijd voor een korte kennismaking met bepaalde vormen, stijlen of genres. In de drie (volwassenen) of vier (jongeren) jaren van de opleiding in de 2de graad volg je wekelijks hetzelfde pakket van 2u MCV (muzikale en culturele vorming), en 1u instrument of zang.

 

INSTRUMENT

Daar waar woorden te kort schieten is muziek de enige taal om je gevoelens en stemmingen over te brengen. Jouw instrument verklankt wat je niet kunt zeggen. Is het nu viool, elektrische gitaar, blokfluit of drums, bij ons kies je het instrument dat het best bij jou past. Mocht je twijfelen of een bepaald instrument wel bij jouw persoonlijkheid

en mogelijkheden past, kom dan gerust eens binnen om het uit te proberen of er met de directie over te praten. We helpen je namelijk graag in het maken van de juiste keuze.

 

ZANG

Droom je van een rol in een musical of muziektheater... of zing je mee in een school-, kerk- of concertkoor… dan krijg je in deze les alles aangereikt om je stem tijdens het zingen geen geweld aan te doen, je zingen beter te controleren en er nog veel meer uit te halen dan dat je tot nu toe voor mogelijk hield.

Klassieke Instrumenten:

accordeon, blokfluit, cello/contrabas, dwarsfluit/piccolo, gitaar, harp, hobo/Engelse hoorn, klarinet, saxofoon, koper (althoorn, bariton, bastrombone, bastuba, bugel, cornet, eufonium, hoorn, trombone, trompet, tuba), orgel, piano, klavecimbel, slagwerk, viool/altviool, zang.

 

Instrumenten Jazz-pop-rock:

(elektrische) gitaar, saxofoon, koper (bugel, cornet, trompet, trombone, tuba), piano, slagwerk, (elektrische) basgitaar.

​(lesrooster instrumenten)

 

KA! Nieuws

  • Black YouTube Icon

©2021 by Kunstacademie Eeklo