KA! Nieuws

Een bruisend en inspirerend 2020 gewenst!

  • Black YouTube Icon

©2019 by Kunstacademie Eeklo

MUZIEK

4de graad

In de vierde graad van de lange traject opleidingen wordt een wekelijks lessenpakket van 2u gehanteerd. Je kan er de richting ‘vertolkend muzikant’ of ‘creërend muzikant’ volgen. Dat kan terzelfdertijd of na elkaar.

 

In de richting ‘vertolkend muzikant’ volg je als vast pakket: 1u groepsmusiceren (vocaal en/of instrumentaal) en 1u instrument of zang. Nog steeds kan je groepsmusiceren (lesrooster) vervangen door begeleidingspraktijk (toetsen of gitaar).

 

In de richting ‘creërend muzikant’ volg je eveneens een wekelijks lessenpakket van 2u : 1u instrument en 1u omringingsvak. Dat laatste is in het 1ste jaar : improvisatie, in het 2de jaar arrangeren en in het 3de jaar muziekgeschiedenis.

 

Naast deze opleidingen blijft het mogelijk om de opleiding ‘muziek schrijven’ te volgen. Dit vertaalt zich in deze graad in vakken zoals ‘componeren’, ‘arrangeren’ of ‘muziektheorie’. Die worden als keuzevak bovenop een opleiding genomen of in een vast wekelijks lessenpakket als afzonderlijke opleiding aangeboden.